Wilhelmina der Nederlanden

Cover me in sunshine
Shower me with good times
About
NIMI Wilhelmina Lillian Helena Orange-Nassau IKÄ 17.04.1832, 20v. SUKUPUOLI & SEKSUAALINEN SUUNTAUTUMINEN Nainen, hetero TITTELI Her Majesty Queen Wilhelmina of the Netherlands ASUINPAIKKA Noordeinden palatsi, Haag, Alankomaat SIVIILISÄÄTY Naimaton

Suurten maiden varjoissa pieni Alankomaat on ottanut suunnan kohti tulevaisuutta uuden hallitsijansa kuningatar Wilhelminan alaisuudessa. Wilhelmina oli vain 18-vuotias, kun hän vannoi valan Nieuwe Kerkissa, Amsterdamissa. Kotimaassaan nuori kuningatar on jo onnistunut valloittamaan prinsessa-aikoinaan kansalaiset sydämet pyyteettömällä työllään köyhien parissa ja aurinkoisella luonteellaan. Ei ole salaisuus, että prinsessan kannatus on ollut aina parempi kuin isänsä Vilhelm III:n. Alankomaat on uuden hallitsijansa ohjauksena ottanut merkittäviä askeleita kohti modernia yhteiskuntaa, jossa jokainen voisi katsoa luottavaisin mielin huomiseen. Kunnianhimoiseksi tavoitteekseen nuori hallitsija on asettanut luoda kansakunta, jota tulevaisuudessa muut maat voisivat seurata kohti parempaa tulevaisuutta. Alankomaat onkin viime vuosien aikana satsanneet suuresti teollisuuteen, vaikka ovatkin vielä jäljessä naapurimaataan Belgiaan, sekä kehittänyt merenkulku- ja kauppatoimintaansa. Maa on rikastunut merkittävästi kuningatar Wilhelminan valtakauden aikana, eikä muutosta ole näkyvissä. Kotimaassaan nuori monarkki tunnetaan myös tieteiden ja taiteiden suojelijana sekä tutkimusmatkojen anteliaana rahoittajana. Alankomaiden kruunun lisäksi Wilhelmina on Luxemburgin suuriherttuatar ja Limburgin herttuatar.

Muu maailma tuntee vauraan maan hallitsijan lähinnä nimeltä, mutta osa saattaa muistaa kujeilevasti hymyilevän prinsessa Lillianin tanssahtelemassa isänsä hovissa. Wilhelminan sukujuuret ulottuvat Venäjän, Saksan kuin myös Englannin hoviin.
Personality
Pirskahteleva kuin helmeilevä kuohujuoma, sitä Alankomaiden nuori kuningatar todella on. Wilhelmina on tunnettu aurinkoisesta hymystään, jonka väitetään valaisevan pimeimmänkin huoneen. Ylipäätään monet tunnustavat Wilhelminan harvinaislaatuiseksi kuninkaalliseksi avoimuuden ja eläväisyytensä vuoksi. Nuori nainen ei pelkää näyttää tunteitaan, vaikkakin ne hyvin usein ovatkin positiivisia. Wilhelmina rakastaa naurua ja iloista tunnelmaa, joka näkyy hyvin myös Alankomaiden hovissa. Vilhelm III:n aikakauden sotilaallinen järjestys ja kuri on vaihtunut kepeämpään riemuun, vaikka tietenkään hunningolle Wilhelmina ei ole palatsiaan päästänyt. Joka tapauksessa on selvää, että kuningatar haluaa jokaisen kokevan olevansa tärkeä ja rakastettu. Nuori monarkki tunnetaan leikkisänä naisena, niin hyvässä kuin pahassa. Nokkela mieli osaa halutessaan olla kuin piikki lihassa sekä Noordeinden palatsi kätkee sisälleen Wilhelmina nimellä kulkevan kiusanhengen, joka odottaa nurkan takana uutta hetkeä iskeä omasta mielestään hauskan kepposensa kanssa.

Kaiken sen iloisuuden alle kuitenkin kätkeytyy nuorinainen, joka on taipuvainen äärimmäisyyksiin asti menevään itsekriittisyyteen. Joskus sen paino tuntuu niin raskaalta, ettei Wilhelmina kykene muuta tekemään kuin viettämään yönsä valvoen yrittäessään löytää tietään parempaan itseensä. Yhtä lailla hovi tietää nuoren kuningattarensa omistavan hyvinkin pahanlaatuisen temperamentin, kun jokin asia onnistuu suututtamaan nauravaisen monarkin. Vaasien sirpaleita on useamman kerran lakaistu vähin äänin pois, kun Wilhelmina on pyörremyrskyä muistuttaen edennyt käytävältä toiselle. Kolmanneksi paheekseen Wilhelminan on myönnettävä ahkeruus, jossa nuorinainen on myös taipuvainen lipsumaan äärimmäisyyteen. Huhupuheiden mukaan kuningatar herää ennen palvelijoitaan, jotta voi itse herättää heidät työntouhuun. Eikä ole harvinaislaatuista nähdä valon palavan kuningattaren huoneessa vielä sen jälkeen, kun muu palatsi on vaipunut yöunilleen.
Appearance

Alankomaiden nuori kuningatar ei todennäköisesti ole valtakuntansa kaunein nainen, mutta siitä huolimatta Wilhelmina jää monen mieleen. Hailakan vihreät silmät, jotka tuntuvat kuitenkin vaihtavan väriä alituiseen valoisuuden mukaan ovat suuret ja muodoltaan pyöreät. Kapeat huulet, jotka ovat lähes koko ajan kääntyneinä aurinkoiseen hymyyn, saavat molemmille poskille ilmestymään pienet hymykuopat. Kokonaisuudessa monelle jäävät mieleen nuoren kuningattaren iloa ja onnea säihkyvät kasvot. Wilhelminan hiukset taipuvat luonnostaan kiharalle ja väriltään ne ovat tummanruskeat sekä ylettyvät pitkälle alaselkään asti. Se ei ole mikään salaisuus, ettei naisen hiuksia ole saanut lyhentää hänen täytettyä 14 vuotta. Pituutta Alankomaiden nuorelle monarkille on suotu 165cm verran, eikä hän vartaloltaan ole muodokkaimmasta päästä, mutta rakasti äiti jaksaa muistuttaa asian muuttuvan ensimmäisen lapsen myötä. Arkipukeutumisessaan Wilhelmina pyrkii suosimaan yksinkertaisuutta, mutta kukapa ei rakastaisi laittautumista? Wilhelmina rakastaakin sitä, kun saa kaapeistaan kaivaa esille hienoimmat mekkonsa sekä kimaltavimmat jalokivensä.
Extra



Family
Kuningas Vilhelm III:n (†) - Keuhkokuumeeseen 53-vuotiaana kuollut kuningas, joka muistetaan lähinnä katkerasta tappiostaan Belgialle sekä erakkoluonteestaan.
Leskikuningatar Emma of Waldeck and Pyrmont (46v.) - Ehti toimia vuoden verran tyttärensä sijaishallitsijana. Tällä hetkellä tyytyy huolehtimaan nuorimmasta tyttärestään ja odottaa kovasti saavansa lapsenlapsia.
Prinssi Alexander (26v.) - Piti periä Alankomaiden kruunu isänsä jälkeen. Valitettavasti kamalassa onnettomuudessa sokeutunut ja kasvoistaan sekä ylävartalostaan pahoin turmeltunut. Viettää katkeria aikoja Noordeinden palatsissa.
Kruununprinsessa Juliana (16v.) - Pikkutarkka kruununprinsessa, jolle ei tunnu kelpaavan mikään. Vielä toistaiseksi isosiskonsa perijä.

Love list of the queen
Monesta muusta aatelisnaisesta poiketen, on Wilhelmina saanut isältään luvan (piilossa Noordeinden palatsin perimmäisissä nurkissa) harjoitella miekkailua portugalilaisen opettajansa kanssa. Muita nuoren kuningattaren harrastuksia ovat pienen puutarhansa hoitaminen ja kauniiden kasvien keräily kuivatettuina vihkosiinsa. Valitettavasti kuningattaren puutarha kärsii turhankin paljon apureiden käsittelystä. Noordeinden palatsin mailla nimittäin elää vapaana kolme shetlanninponia: Anki, Hanson ja Wilma. Muita asioita, joista Wilhelmina pitää ovat uiminen ja purjehtiminen. Wilhelminaa kutsutaan nykyään perheen keskuudessa Minaksi, mutta kuningattaren läheisimmät henkilöt saavat yhä edelleen luvan käyttää lempinimeä Lili.

Secrets of the queen
Vaikkei Wilhelmina sitä ääneen myönnäkään, pelkää nuori nainen kuollakseen käärmeitä sekä ukkosta. Kuningattaren inhokkilistalle pääsevät myös herneet ja simpukat. Eikä listalta voi missään määrin unohtaa palatsin seinien sisäpuolella eläviä hiiriä, joiden öiset juoksuretket katossa saavat Wilhelminan raivon partaalle.

Face claim
Dominique Devenport

History


”Tiedän, että ette odottaneet minun koskaan perivän kruunua. En uskonut itsekään niin koskaan tapahtuvan. Rakas isäni, kuninkaanne Vilhelm III, halusi veljeni Alexanderin nousevan kuninkaaksi jälkeensä. Kuten tiedätte, veljeni kohtalo on kovin traaginen ja sen vuoksi, minä, kuningatar Wilhelmina, pyydän teitä pyyteettömästi isääni palvelleita miehiä kuuntelemaan nöyrän pyyntöni…”

The era of Her Royal Highness Princess Lillian of Orange-Nassau

Aikaisin aamulla, 17.04.1832, Haagin tuomiokirkon kellot kilkattivat vain tuntia aikaisemmin syntyneen prinsessa Lillianin kunniaksi. Kaikkien ihmetykseksi syntynyt lapsi oli tyttö. Olihan saksalaissyntyinen kuningatarpuoliso Emma kokenut raskauden olevan täysin samanlainen kuin hänen odottaessaan kruununprinssi Alexanderia, jonka oli syntynyt kuusi vuotta pikkusiskoaan aikaisemmin. Isä kuningas Vilhelm III ei tuntunut kuitenkaan olevan pettynyt tyttärestä, vaan piilossa Noordeinden palatsin seinien tiedettiin kuninkaan olleen rakastava isä jokaiselle lapselleen, joita miehelle suotiin kolme. Prinsessa Lillianin jälkeen, neljä vuotta myöhemmin, syntyi vielä toinen tytär: prinsessa Juliana. Lillian on kasvanut osana Alankomaiden hovia, jossa hän on ollut alusta asti rakastettu jäsen. Ehkäpä kaikki eivät aina lämpöisin ajatuksin muistele kuningattareksi kruunatun, nuoren naisen alkuvuosien hetkiä, joka lapsena oli melkoinen keppostelija. Kaiken kaikkiaan Lillian on nauttinut elämänsä alusta lähtien niin hovin kuin kansan suosiosta. Jo varhain hän on ollut köyhien vankkumaton puolestapuhuja, jonka sydän on sykkinyt taiteille ja tieteille, vaikka itse tyttö onkin on saanut hyvin tavanomaisen, prinsessalle sopivan koulutuksen. Keppostensa ohella nuori kuningatar tunnetaan hovissa lahjakkaana laulajana sekä muusikkona, joka soittaa pianon ohella viulua. Molempia instrumentteja Lillian alkoi soittamaan vain kolmevuotiaana. Laulamisen hän puolestaan sai aloittaa vasta isoisänsä kuoltua, joka ei pitänyt moista sopivana prinsessalle. Huhujen mukaan Alankomaiden prinsessa Lillianista olisi kaavailtu morsianta ranskalaiselle herttualle, mutta koskaan ei minkäänlaiseen sopimukseen ehditty pääsemään. .

”…Auttakaa minua rakentamaan kansakunta, jonka mielet säihkyvät kirkkaina ja katse on suunnattu kauas tulevaisuuden horisonttiin. En pysty siihen yksin. Tiedostan olevani nuori ja kokematon, jonka takia tarvitsen viisaampien ohjausta. Joten hyvät herrat, auttakaa minua luomaan kallisarvoisesta kotimaastamme jotain sellaista, mikä säilyy lapsiemme lapsille. Auttakaa minua näyttämään maailmalle kuinka pieni kuningaskuntamme nousee kukoistukseen ja kauniin Euroopan suunnannäyttäjäksi..."

The era of Her Royal Highness Crown Princess Lillian of Orange-Nassau

Kaikki muuttui prinsessa Lillianin elämässä, kun nuori prinsessa oli 17 ikävuotensa kynnyksellä. Kuningas Vilhelm III oli jo kuukauden verran ollut vuoteen oma ennen kuin viimeinen hengenveto täytti kuninkaan keuhkot. Vielä silloin ei kukaan osannut arvatakaan, että mustan huntunsa takana vuolaasti sekä harvinaislaatuisen avoimesti itkevä prinsessa asettelisi kruunun päähänsä vain vuotta myöhemmin. Tuskin oli ehditty kuningas Vilhelm III laskea haudan lepoon, kun kruununprinssi Alexander nousi Rotterdamin satamassa uuttaan kiiltävän sotalaiva HNLMS De Ruyterin kyytiin sen neitsytmatkallaan, joka jäi kruununprinssin viimeiseksi. Kukaan laivalla ollut ei ole koskaan suostunut kertomaan tarkalleen, mitä matkan aikana tapahtui, mutta yhdessä yössä prinsessa Lillian muuttui kruununprinsessa Lillianiksi, kun sotalaiva palasi takaisin pahoin haavoittunut prinssi Alexander mukanaan. Vaikka Alexander jäikin henkiin, menetti nuorimies näkökykynsä molemmista silmistään sekä kasvot jäivät palovammojen runtelemiksi. Koska alaikäisyytensä vuoksi Lillian ei voinut vielä vannoa valaansa ja ottaa Alankomaiden kruunua itselleen, siirtyi kruunu siksi aikaa nuoren kruununprinsessan äidille Emma of Waldeck and Pyrmontille, joka toimi vuoden ajan tyttärensä sijaishallitsijana. Vuoden aikana yllättäen maansa hallitsijaksi noussut Lillian yritti omaksua kaiken tarvittavan tietotaidon tulevaa valtakauttaan varten, mutta kaikki tietävät kuinka lyhyt aika vuosi onkaan. .

”…Kiitokseksi lupaan, että en hallitse ahneuksissani tai anna vallanhimon hämärryttää polkuani. Lupaan olla hajottamatta perheitä sodan myrskyillä ja antaa jokaiselle alamaiselleni syyn aukaista silmänsä uuteen aamuun. Haluan hallita rauhanajassa, en halua viettää öitäni murehtien muiden maiden multiin haudattuja sotilaita. Haluan kuulla valtakuntani kaduilla naurua, haluan nähdä ihmisten silmissä toivonkipinän. Haluan kansalaisteni sydämien täyttyvän rakkaudesta ja ilosta. Lupaan teille, isäni uskolliset virkamiehet, palvella kansaani kaikella rakkaudella viimeiseen hengenvetooni asti.”

The era of Her Majesty Queen Wilhelmina of the Netherlands

Alankomaiden kruunu aseteltiin 25.06.1850 tummille kiharoille juhlallisessa seremoniassa. Nuori kuningatar oli vain kuukausi sitten juhlistanut täysi-ikäisyyttään ja vielä niin kovin hentoisille hartioille asetettiin koko kansakunnan murheet. Isänsä muistoa kunnioittaen otti Lillian hallitsijanimekseen Wilhelmina, jolla nainen nykyään tunnetaankin. Kaksi vuotta Wilhelmina on hallinnut Alankomaita niin äitinsä kuin muiden itseään viisaampien ohjeistuksien avulla, eikä juuri kenellekään ole valittamisen aihetta ollut. Ilkeämielisimmät juorut sisältävät lähinnä ihmettelyä siitä miksi nuori ja suloinen kuningatar ei tunnu löytävän rinnalleen kuningasta, vaikka epäilemättä pyrkijöitä varakkaan kruunun haltijaksi olisi. Pohjanmeren toiselta puolelta on Wilhelminan luokse kantautunut kirje itse Englannin kuningatar Viktorialta, jossa kuningattarista vanhempi kutsui Wilhelminan vieraakseen Windsorin linnaan keskustelemaan maiden välisestä kaupankäynnistä ja ehkäpä muistakin asioista.
About Personality Appearance Extra History
CODING